Начало За нас Реклама Контакти

Царевични хлебчета със задушен спанак и пушен кашкавал

Снимка за Царевични хлебчета със задушен спанак и пушен кашкавал
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Чудесна парти рецепта за празнични поводи. Сами по себе си царевичните хлебчета са достатъчно апетитни, но гарнирани със свежестта на спанака и приятно пушения вкус на кашкавала те стават неустоими. Прибавете и хамон, за да постигнете наистина впечатляващ резултат.

СъставНеобходими продукти за 10-12 броя

  • 1 ч. ч. бяло брашно
  • 3 с. л. царевично брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 150 мл прясно мляко
  • ½ ч. ч. сварена царевица
  • яйца
  • ½ ч. л. сол от Средиземно море
  • 1 ч. л. мед
  • 1 с. л. прясна мащерка, нарязана на ситно
  • 2 с. л. разтопено краве масло
  • за спанака:
  • 2 ч. ч. почистен спанак
  • 1 с. л. зехтин арбекина
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  •  сол от Средиземно море на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 100 г пушен кашкавал, нарязан на филийки
  • 100 г хамон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се пресяват и се смесват двата вида брашно. Разбъркват се със солта и бакпулвера, след което се слага сварената царевица. Разбиват се млякото, яйцата, половината масло и медът. Сипват се в брашнената смес и се разбъркват.

  2. 2.

    Сместа се изсипва в купички или форми за мъфини, намазани с масло, отгоре се поръсват с останалото масло и се слага да се пече на 210°С за 20-25 мин.

  3. 3.

    Спанакът се слага заедно с чесъна в загретия зехтин да поомекне. Подправя се със сол, лимонов сок и черен пипер.

  4. 4.

    Кашкавалът се слага да се запече на много добре загрят грил или грил тиган за няколко секунди. Готовите хлебчета се срязват на две и се пълнят с малко от спанака, парче пушен кашкавал, рулце хамон.


Подходящи типове вина
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари