рецепта

Картофени ньоки с пушен кашкавал

Картофени ньоки с пушен кашкавал

Рецепта за Картофени ньоки с пушен кашкавал - в рецептата пушената Моцарела може да бъде заменена с друг пушен кашкавал.
3.7 5 10

Стъпка по стъпка

Българска

Рецептата "Картофени ньоки с пушен кашкавал" беше добавена на

3 коментара

Продукти

готови картофени ньоки 400 г
консервирани, обелени и нарязани домати 150 г
пушена моцарела 60 г
готварска сметана 50 мл
Босилек 4 листа
зехтин 2 с. л.
кромид лук 1 глава
вода 2 с. л.
сол
смлян черен пипер

• За рецептата "Картофени ньоки с пушен кашкавал" лукът се обелва и се нарязва на дребно.

• В тиган се загрява зехтинът и лукът се запържва до златисто.

• Прибавят се 2 с. л. вода и лукът се задушава още 2 минути.

• Добавят се доматите и сместа се разбърква.

• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

• Задушава се 10 минути.

• Поръсва се с измит и накълцан на дребно босилек.

• Прибавя се готварската сметана и се довежда до кипване.

• Сосът за рецептата "Картофени ньоки с пушен кашкавал" се отнема от котлона и се оставя встрани за 10 минути.

• Пушената Моцарела се нарязва на кубчета.

• Ньоките за рецептата "Картофени ньоки с пушен кашкавал" се сваряват в кипяща подсолена вода, докато изплуват на повърхността (около 4-5 минути).

• Отцеждат се от водата и се поставят в огнеупорна тава.

• Отгоре се поливат със сос и се поръсват с кубчетата пушена моцарела.

• Запичат се в предварително загрята фурна на 200 С за 10 минути.

• Картофените ньоки с пушен кашкавал се сервират горещи.


Бележки

Рецепта за Картофени ньоки с пушен кашкавал - в рецептата пушената Моцарела може да бъде заменена с друг пушен кашкавал.