Начало За нас Реклама Контакти

Пудинг с праз и пушен кашкавал

Снимка за Пудинг с праз и пушен кашкавал
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази лесна и бърза рецепта гарантирано ще донесе пълна кулинарна наслада на всеки, който реши да я изпробва. В нея топящият се пушен кашкавал контрастира с леко жилавата консистенция на праза и я допълва в едно съвършено съчетание.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. краве масло
  • 3 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • 2/3 ч.ч. брашно
  • 200 г настърган пушен кашкавал
  • 1 ч. л. нарязан розмарин или 1/2 ч.л. сушен
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се задушава празът на слаб огън за 4-5 мин. Добавя се маслото, разбърква се и се сипва на дъното на подходяща форма за печене.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват, налива се млякото и постепенно се прибавя брашното. Сместа се разбива, докато стане гладка. Подправя се с розмарина, сол и пипер на вкус, след което се слага половината от настъргания кашкавал.

  3. 3.

    Яйчната смес се изсипва върху праза и се поръсва с останалия кашкавал. Пече се в загрята фурна на 220° С за 20 мин.

Вариации:
1. Пушеният кашкавал може да се замени с обикновен или със сирене чедар.
2. Вместо с розмарин, опитайте с чубрица. Добавете нарязан колбас към праза.

Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари