Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от раци със сос от пушени миди

Снимка за Кюфтенца от раци със сос от пушени миди
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рачешкото месо се намира малко по-трудно и обикновено се продава в консерви. Така че, ако ви попадне, не се замисляйте много и си спретнете тези апетитни и ароматни кюфтенца.

СъставНеобходими продукти за 6 броя

  1. 250 г месо от раци или ситно нарязани рулца от раци
  2. 2 с. л. пресен лук, нарязан на ситно
  3. 1 яйце
  4. 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  5. 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  6. 1 с. л. майонеза
  7. 1 ч. ч. трохи от бял хляб
  8. 1 ч. л. горчица
  9. 1 с. л. лимонов сок
  10.  сол и черен пипер на вкус
  11. 100 мл олио за пържене
  12. 1 с. л. масло
  13. за паниране:
  14. ½ ч. ч. трохи от бял хляб
  15. 1 с. л. нарязан магданоз
  16. 1 с. л. сусам
  17. за соса:
  18. 200 г крем-сирене
  19. 2 с. л. заквасена сметана
  20. 3 с. л. лека майонеза
  21. 1 с. л. сос от хрян
  22. ½ ч. л. лют сос
  23. 1 стрък пресен лук
  24. 6 пушени миди от консерва или 100 г месо от пушена риба
  25.  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото от раци се омесва с лука, яйцето, магданоза, копъра, майонезата, хлебните трохи, горчицата, лимоновия сок и всичко се подправя с черен пипер и сол на вкус. Оформят се 6 кюфтенца, които се овалват в трохите, смесени с магданоза и сусама. Слагат се за 30 мин. във фризера.

  2. 2.

    Кюфтенцата се изпържват на умерен огън от двете страни за 3-4 мин., докато се зачервят.

  3. 3.

    Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко. Кюфтенцата се поднасят със соса.
     


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари