Пилешки бутчета с пушено сирене и бира




ПОРЦИИ : 4

ПРОДУКТИ

  4 пилешки бутчета
  150 г пушено сирене
  100 г кашкавал
  1 ч.ч. бира (или бяло вино)
  30 г краве масло
  2-3 с.л. заквасена сметана
  сол, босилек, черен пипер на вкус
  брашно за овалване
  ситно нарязан магданоз


ПРИГОТВЯНЕ

Пилешките бутчета се подправят със сол и черен пипер, овалват се в брашно, пържат се до зачервяване и се нареждат се в йенска тенджера.

В съд върху топъл котлон се разбиват маслото, сметаната, нарязаното на кубчета топено сирене и настъргания кашкавал, 1 ч.ч. бира и 100 мл вода. Бърка се до пълно разтопяване. Добавя се сол, черен пипер и босилек на вкус. Бутчетата се заливат със соса, съда се затваря с капак и се пече при 200 градуса 15-20 минути.

Ястието се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз.





Връщане в меню Кухня